İSLAHİYE TİCARET ODASI Başkanımız SELAHATTİN TÜRKMEN’İN  girişimleri ile  İslahiye Gümrük Müdürlüğünün, iç gümrük idaresi karayolu ile yapılacak ihracat işlemleri için Ticaret Bakanlığı Gümrükler genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmesi uygun bulundu

• 01.12.2022

İSLAHİYE TİCARET ODASI Başkanımız sayın SELAHATTİN TÜRKMEN’İN  girişimleri ile  İslahiye Gümrük Müdürlüğünün, iç gümrük idaresi olarak karayolu ile yapılacak ihracat işlemleri için T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler genel Müdürlüğü tarafından   yetkilendirilmesi uygun bulunmuştur.

İslahiye Ticaret Odasına kayıtlı firmaların taleplerine binaen,  İslahiye Gümrük Müdürlüğünün bu aşamada iç gümrük idaresi olarak karayolu ile yapılacak ihracat işlemleri için T.C. Ticaret Bakanlığı Gümrükler genel Müdürlüğü tarafından  yetkilendirilmesi uygun bulunmuştur. Bilindiği üzere, İslahiye, 04.09.1953 tarihli ve 4/1407 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile hudut kapısı ilan edilmiş olup, İslahiye Gümrük Müdürlüğü, A sınıfı gümrük müdürlüğü statüsünde Demiryolu Hudut Kapısı olarak hizmet vermekteydi. Bununla birlikte, Suriye’de meydana gelen olumsuzluklar nedeniyle Nisan 2012 tarihinden itibaren yolcu ve eşya giriş-çıkışı yapılamamaktaydı.

Bölgede mevcut firmaların ticaret istatistikleri ve yeni kurulacak olan firmaların ihracat potansiyelleri göz önünde bulundurulduğunda, ticaret erbabının ihracat işlemlerinin olabildiğince hızlı gerçekleştirilmesi ve bu suretle zaman-maliyet avantajı elde edebilmeleri, ülkemizin ve bölgemizin  ihracat hedeflerine ulaşabilmesinde oldukça önemlidir.

Bu itibarla, İslahiye Gümrük Müdürlüğünün, iç gümrük idaresi olarak karayolu ile yapılacak ihracat işlemleri için yetkilendirilmesi uygun bulunmuştur.

• İSLAHİYE TİCARET ODASI Başkanımız  SELAHATTİN TÜRKMEN’İN  girişimleri ile  İslahiye Gümrük Müdürlüğünün, iç gümrük idaresi karayolu ile yapılacak ihracat işlemleri için Ticaret Bakanlığı Gümrükler genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmesi uygun bulundu