KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI

• 18.04.2016

İslahiye İlçe müftülüğümüz ile beraber İlçemizdeki kamu kurum ve kuruluşlar, STK lar ve İlçe esnafımızı ziyaret eden Başkanımız Selahattin TÜRKMEN, ”Yıllardır Peygamber sevgisi etrafında toplumumuzu bütünleştirmek amacıyla kutlanan Kutlu Doğum Haftası dil, din, mezhep ve coğrafya ayrımı yapmaksızın tüm dünyada hiç kimseyi ötekileştirmeden bir arada birlikte yaşamak, toplumların barışı için giderek önem kazanmaktadır.
Dünya coğrafyasının hemen her bölgesinde yalıtılmış bir etnik, dini ve kültürel kimliğin tek başına varlığından söz etmemiz mümkün değildir. Bu yüzden söz konusu politik öngörü ve pratikler, ‘kimlikler coğrafyası’ açısından anlamını yitirmekte ve ağır insani krizlere yol açmaktadır. Farklılıkların bir ötekileştirme ve çatışma dili ile mutlaklaştırılması, savaş, soykırım, etnik temizlik, asimilasyon, zorunlu göç ve şiddet gibi ‘çağ trajedilerine’ insanlığı sürüklemiş ve sürüklemeye devam etmektedir. Çağ insanı açısından bu durum, ‘ölümcül değer krizlerine’ yol açmaktadır. Bu girdaptan kurtuluşun yegâne yolu, insanlığın farklı etnik, dini, mezhebi ve kültürel aidiyetleri ile birlikte barış içerisinde yaşayabilmenin metafiziğini yeniden kurmasıyla mümkündür.
Medeniyet tarihimiz, bunun nadide örnekleri ile bezelidir. Örneğin, Osmanlı tecrübesi, geniş bir devlet coğrafyasında birçok farklı kimliğin birlikte yaşatılabildiği özgün örneklerden birisi olmuştur. Kuşkusuz bu zengin tarihsel mirasa kaynaklık ve kılavuzluk eden önder, Hz. Peygamber’dir dedi ve tüm İslam aleminin kutlu doğum haftasını kutladı.

• KUTLU DOĞUM HAFTASI MESAJI