İletişim Hattı +90 (342) 862 11 26
Haberler

Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sistemi (MEDOS)

  • 02.11.2018

Menşe Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) belgeleri MEDOS üzerinden düzenlenmesi ve onaylanması uygulamasına 30 Ekim 2018 tarihinden itibaren başlanması ile birlikte söz konusu belgelerin ikinci bir bildirime kadar her iki usulde de (hem manuel hem de elektronik olarak) düzenlenmeye devam edilecektir.

Elektronik ortamda düzenlenen diğer menşe ispat ve dolaşım belgelerinde uygulamanın aksine bahse konu belgelerin üzerinde karekod veya doğrulama koduna yer verilmeyeceği ve mezkur belgelerin elektronik ortamda onaylanmasının artından Odamızca ıslak imzalı olarak imzalanması gerekmektedir. Oda mührü elektronik belgede yer alacağından ayrıca Oda mührü basılmayacak olup; elektronik kaşenin üzerine ıslak imza tatbik edilecektir.

Bilindiği üzere barkodsuz eski belgelerin manuel onaylarının MEDOS’tan takibi bulunmamaktadır. Bu nedenle halihazırda firma/gümrük müşaviri stokunda bulunan barkodsuz Mense Şahadetnamesi ve Özel Menşe Şahadetnamesi (FORM-A) belgelerisadece manuel olarak onaylanmaya devam edilecektir. Diğer taraftan, barkodlu olarak basımı gerçekleştirilen anılan belgelerin ise MEDOS sistemi üzerinden elektronik ortamda onay işlemi tamamlandıktan sonra ihracatçı firma tarafından Odamıza getirilip ıslak olarak imzalatılacaktır.

İlgili üyelerimize önemle duyurulur.

İslahiye Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç