Telif Hakları Hakkında

• 22.11.2019

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu'nun 41inci maddesi kapsamında Meslek Birlikleri tarafından açıklanan tarifeler ve ortak tarifeler üzerinde uzlaşma sağlanamaması ve sözleşme yapılamaması halinde müzakere edilmesi amacıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın uygun görüşü ile oluşturulan Uzlaştırma Komisyonu'nun toplanması için başvuru hakkına sahiptir.

Malumunuz, MESAM, MSG, FİYAB, RATEM, MÜ-YAP, MÜYORBİR hazırladıklan tarifeleri Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne göndermiştir.

Anılan Komisyon toplantısında, Müzik Meslek Birlikleri ve RATEM Meslek Birlikleri ile yapılan istişare sonucunda, Odamıza üye firmalardan sözleşme yapmak isteyenlerin olabileceği, bu talebin yeterli sayıya ulaşması halinde tarifeler üzerinden indirimli olarak fiyat verebileceklerdir.

Bu kapsamda, Müzik Meslek Birlikleri ve RATEM Meslek Birlikleri ile sözleşme yapmak durumunda olan ve söz konusu toplu tarife indiriminden faydalanmak isteyen üyelerimizin bilgilerini 13.12.2019 tarihine kadar (uzlastirmagtobb.org.tr) iletmesi gerekmedir.

Üyelerimize duyurulur.