• 01.02.2016

7 meslek grubundan oluşan oda üyelerimiz ile bir araya gelen yönetim kurulu üyelerimiz ve meclis üyelerimiz 3 gün süren yemekli istişare toplantılarında üyelerimiz odamızın 2015 faaliyet ve 2016 yılı hedefleri hakkında bilgilendirilerek görüş ve önerileri alındı.

Oda yönetim kurulu başkanımız sayın SELAHATTİN TÜRKMEN üyelerimize hitap ederek şunları söyledi ;

Odamız islahiye ve Nurdağı sınırlarını kapsayan alanda hizmet vermektedir. Odamız Türkiye genelinde ki 365 odadan her biri gibi TOBB ne doğrudan bağlı olup tüm işlemlerinde TOBB veri tabanlı programlarla işlemlerini yürütür. Odamıza kayıtlı faal firma sayısı 502 firma olup bunun 42 tanesi Anonim Şirket , 38 Tanesi Kooperatif , 225 Tanesi Limited  Şirketi 197 Tanesi ise Gerçek Kişi Ticari İşletmesi dir. Odamıza Kayıtlı Faal firmalara iat sermaye miktarı  841.283.758.20 TL dır.   Eğitim Konusunda da önemli adımlar atılmıştır. Her yıl ortalama 30.000 TL lik Eğitim yardımı olarak gerek mont gerekse ayakkabı alınarak islahiye ve Nurdağı ilçelerine ihtiyaç sahibi öğrencilere milli eğitim müdürlükleri aracılığı ile dağıtılmaktadır. Ayrıca İlçemizde yaşayan ihtiyaç sahiplerine dağıtılmak üzere her yıl ramazan ayında ortalama 30.000 TL lik  gıda yardımları yapmaktayız.

İlçelerimizde  yaşayan girişimcilere ve gençlere  yönelik çeşitli eğitimiz olmuştur ve olmaya devam edecektir.  Bu eğitimlerden kısaca bahsedecek olursak 2013 yılında KOSGEB             ve Odamız işbirliği ile 30 kişiye  Uygulamalı girişimcilik eğitimi verdik. Kursa katılan ve sertifika almaya hak kazanan girişimci adaylarının %60 ı teşviklerden faydalanarak yeni iş yerlerini açtılar. Aynı zamanda 2014 yılı içerisinde üyelerimize yönelik odamız hizmet binasında KOSGEB , İŞKUR , İŞ GÜVENLİĞİ UZMANI gibi üyelerimizin yararlana bilmesi açısından eğitim ve seminerler verilmiştir. Yine 2015 yılı içerisinde gerek üyelerimize gerekse İlçemizdeki gençliğe yönelik eğitim programlarımız olmuştur. Bu eğitim ve seminer programlarını 2016 yılı içerisinde aktif bir şekilde devam ettirmek istiyoruz. Bu vesile ile  KOSGEB Gaziantep Bölge müdürü Sayın SADIK GÖZEK ile yapılan görüşmeler sonucu odamıza KOSGEB uzmanı ve PROJE uzmanı göndererek oda personelimiz ile beraber koordineli olarak siz değerli üyelerimize hizmet vereceğiz.

İlçemizin tamamlanmak üzere olan ve gerek istihdam gerekse ekonomik bakımdan çok önemli bir yere sahip olan İSLAHİYE ORGANİZE SANAYİ nin ilk kuruluş aşamasından bu yana aktif bir şekilde çalışmaları içerisinde yer almış olup odamız personellerinden birini sadece OSB işlemlerini yürütmek ve takip etmesi için görevlendirip şahsım olarak da  işleyiş ve süreci  takip edilmekteyim. Nurdağı ilçesinde kurulması planlanan OSB içinde , yine personelimiz ve NURDAĞI’nda işlemleri yürüten personel koordineli olarak çalışmaktadır.

Odamız ile üyelerimiz arasındaki iletişimi kolaylaştırmak için odamız toplu mesaj sistemini kurup artık üyelerimize daha kolay ulaşır hale geldik. Odamıza ulaşan ve üyelerimizi ilgilendiren birçok bilgiyi toplu  mesaj sistemi sayesinde üyelerimize duyuruyoruz.

Diyerek sözlerine şöyle devam etti;

Üyelerimizin odamıza kayıtlı olduklarını gösterir kişiye özel Oda üye kimlik kartları  hazırlanarak üyelerimize dağıtılmıştır. İlçelerimizde bulunan bir çok banka ile üyelerimizi ayrıcalıklı kılacak anlaşmalara imza attık. İnternet sitemizi yenileyerek ve devamlı güncel tutarak üyelerimizin odamız faaliyetlerinden haberdar olmaları ve işlemler ile ilgili zaman kazanmaları açısından sitemizde odada yaptıracakları işlemlerle ilgili ön bilgiler bulunduruyoruz. 2015 yılının ilk ayı içerisinde tüm üyelerimizin de isim listesinin içinde bulunduğu ajandalar ve kalemler üyelerimize dağıtıldı.  Odamızı ziyaret eden TOBB Başkanımız Sayın RİFAT HİSARCIKLIOĞU ziyaretinin ardından ilçemizi  ziyareti esnasında duyduğu memnuniyeti ifade ederek en kısa sürede tekrar gelmek istediğini söyledi. Odamız Hizmet binasında bulunan çok amaçlı salonun üyelerimiz tarafından kullanılabileceğini ifade  eden başkan Selahattin TÜRKMEN sözlerine şöyle devam etti.

2015 Yılı içerisinde Gaziantep Ticaret Odasının daveti üzerine Gaziantep Ticaret Odası , İslahiye Ticaret Odası ve Nizip Ticaret Odası Meclis üyelerinin katıldığı Gaziantep Ticaret Odası Genişletilmiş Bölgesel Meclis Toplantısın da bölgesel sorunlar ve çözüm önerileri hakkında görüş alışverişinde bulunduk  Gaziantep Ticaret Odası Genişletilmiş Bölgesel Meclis Toplantısın da  Organize sanayi bölgesine neden yatırım yapılması hususunun altını çizerek Gaziantepli iş adamlarını yatırım yapmaya davet ettik diyerek bu toplantıların devamının olacağını belirtti ve  sözlerine son verdi.

Her yemekten sonra oda üyelerimize üzerinde odamızın logosunun bulunduğu duvar saatleri hediye edildi.

• ODA YÖNETİM KURULUMUZ VE MECLİS ÜYELERİMİZ ODAMIZA KAYITLI ÜYELERİMİZİLE BİR ARAYA GELDİ.