• 19.10.2023
  • emrahbabayigit

Sayın Üyemiz,

Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi (RRDC) ve SPARK Türkiye iş birliğinde

SPARK Türkiye Temsilciliği, Avrupa Birliğinin finansal desteği ile Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa illerinde depremden etkilenen Mikro KOBİ'lere ve kooperatiflere finansal destek sağlamayı hedefliyor. Proje, SPARK Türkiye Temsilciliği ve Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi - RRDC iş birliği ile yürütülecektir. Proje kapsamında KOBİ'lere makine ekipman ve ham madde alımı desteği sağlanacaktır.

Proje, Avrupa Birliği finansal desteğiyle RRDC - Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi ve SPARK Türkiye Temsilciliği ile işbirliği içinde yürütülen, Adana, Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa illerinde depremden etkilenen Mikro KOBİ'lere ve kooperatiflere finansal destek sağlamak amacıyla hayata geçiriliyor. Proje kapsamında depremden etkilenmiş KOBİ'ler arasından destek verilecek KOBİ'ler aşağıdaki kriterler doğrultusunda belirlenecek ve yapılacak saha ziyaretleri ile ihtiyaçlar değerlendirilecektir.

Proje kapsamında seçilecek ve destek verilecek işletmelerin;

• Depremden zarar görmüş Mikro KOBİ/kooperatif olması
  • Depremde hasar görmüş sigortasız makine/ekipmanı olması
  • Firma kaydı ile ilgili gerekli belgeleri sunabilir olması

İşletmelerin aşağıdaki kriterleri karşılaması seçim aşamasında etkili olacaktır:

• Bölgede üretilen ürünleri işleyen işletme olması
  • Kadınlara ve diğer dezavantajlı gruplara ait KOBİ olması
  • Katma değeri yüksek ürünler üreten ve desteklerle daha yüksek katma değerli üretime geçebilecek KOBİ'ler
  • Depremden zarar görerek bölgeyi terk eden ancak desteklenirse yeniden deprem bölgesinde faaliyet göstermeye başlayabilecek durumda olan KOBİ'ler
  • Dijitalleşme ve yeşil enerji alanında faaliyet gösterenler
  • Geçici konaklama koşullarında çalışanlar

Başvurmak isteyen firmaların, aşağıdaki bağlantıda yer alan başvuru formunu eksiksiz olarak doldurması ve zorunlu belgeleri yüklemesi gerekmektedir. Başvuruların 22 Ekim 2023 Pazar günü 15.00' kadar tamamlanması gerekmektedir.

SPARK Türkiye Temsilciliği ve Bölgesel Yeniden Yapılanma ve Kalkınma Merkezi seçilen KOBİ/Kooperatiflerin talep ettiği destek ve ihtiyaçların bir bölümünü ya da tamamını fon kaynağı doğrultusunda karşılayabilecektir. Bu doğrultuda, başvuru sahipleri arasından oluşturulacak kısa liste sonrasında Mikro KOBİ/Kooperatifler yerinde ziyaret edilerek ve doğrulama süreci gerçekleştirilecektir.

Detaylı bilgi ve başvuruya aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

Saygılarımızla,

Kadir TÜRKMEN

Genel Sekreter