İletişim Hattı +90 (342) 862 11 26
Haberler

İŞLETMELERİN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL !!!!

  • 11.06.2024
  • islahiye
Yönetim Kurulu Başkanımız Selahattin TÜRKMEN'in "Nasıl Bir Ekonomi?" gazetesinde yapmış olduğu, Depremzede işletmelerimizin değişken faizlerden yaşadığı mağduriyeti anlatan açıklaması:
Değişken faizli kredi borcunun işletmeler açısından ödemelerinin bitmemesine yol açtığını dile getiren İslahiye Ticaret Odası Başkanı Selahattin Türkmen de “İşletmecinin yüzde 59 faizle iş yapıp para kazanması mümkün değil. Giderlerin yüzde 25-30’u personel giderleri diye düşünsek yüzde 59 da kredi faizi, yüzde doksanlara denk gelir, gelir vergisini de yüzde 30 diye hesaplayınca ticaret yapan insanın cebinden yüzde 15 para koyması gerektiği ortaya çıkıyor. Bu şekilde bir faiz oranıyla, bu girdi fiyatlarıyla kazanç elde etmek mümkün değil. Deprem bölgesinde bu uygulamanın sonuçları çok olumsuz. Hiçbir şekilde desteklemediğimizi bu durumun düzeltilmesini bekliyoruz. Bankalar üst perdeden kullandırdığı krediyi geriye doğru çekmiyor. İşletmecilerin bekledikleri faiz oranı devamlılığın sağlandığı oran. Bu kadar yüksek faiz oranı yürütülebilir değil. Bu sistemde bir işletmenin ayakta kalması mümkün değil. Özellikle deprem bölgesine yönelik doğru şekilde adımlar atılmalı” şeklinde konuştu.

HABERİN LİNKİ İÇİN ;
https://www.ekonomim.com/sehirler/depremzede-isletmeler-degisken-faizi-dusurecek-adimlar-bekliyor-haberi-748715
  • İŞLETMELERİN AYAKTA KALMASI MÜMKÜN DEĞİL !!!!

İslahiye Ticaret Odası Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metnine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Devam etmeniz halinde, kabul etmiş olursunuz.

Tamam
Whatsapp ile İletişime Geç